Turul Europei Spania – Barcelona

Va salut pe toti din Spania, sunt undeva aproape de Barcelona.Am tinut sa ocolesc Barcelona deoarece anul trecut am iesit foarte greu din oras.
Ce sa va zic…sunt multe de povestit am un jurnal destul de consistent cu de toate.
Roata s-a rezolvat cu 55€ si sper sa ma tina un timp. Despre francezi nu prea am laude multe, timpul a fost foarte rece, noroc ca vinurile lor sunt foarte ieftine. Mancarea este destul de scumpa comparativ cu Italia, iar oamenii nu prea sunt asa cum m-as fi asteptat. Toti sunt prinsi in valtoarea cumparaturilor si bineinteles prea preocupati de ei.
Ca si anul trecut, Spania m-a primit cu bratele deschise. In primul rand am avut vant din spate si am dat si eu o pedala mai “sanatoasa” si intr-un ritm mai ridicat decat pana acum. Aici preturile sunt mai mici decat in Italia dar ce e mai inportant, naturaletea oamenilor si dorinta lor de comunicare. Sunt foarte deschisi Spaniolii.
Ieri am cunoscut un Francez care alaturi de cainele sau, mergeau pe jos pana in Maroc. Am stat la o cafea si am povestit fiecare despre aventura lui. Un tip foarte interesant, calm, pasnic, unul care se vedea ca contempleaza mult matura si prezentul…m-am simtit bine in prezenta lui.
Azi noapte au cam inghetat caloriferele, iar dimineata a fost foarte frig asa ca am mai zabovit putin asteptand sa iasa soarele.
Am mai intalnit un tanar iehovist care incerca sa ma invete biblia desi eu aveam nevoie in primul rind sa fac un dus fierbinte sau un pat cald. Ma rog i-am dat eu de inteles, dar el nu si nu numai biblii visa.
Insa dupa vreo cateva ore de pedalat intrand intr-un orasel, am vazut o manastire si zic “hai sa intreb poate dorm si eu dupa 10 zile de dormit in cort intr-un pat sau macar sa fac un dus” si…surpriza maicuta m-a indrumat la o alta parohie unde pana sa le zic ce si cum, m-au pus la masa si m-am trezit cu o geanta de voiaj de cadouri. Degeaba le-am explicat ca nu am nevoie de cadouri (oricum le voi da unui nevoias pe traseu) ca sa nu mai vorbim de ospitalitatea acelor maicute si al preotilor.
Am iesit sa mancam in oras numai specialitatii Spaniole, dupa care mi-au pus la dispozitie o camera cu pat si baie … “ee asa mai merge”, ciudat cum se schimba lucrurile uneori, am ras, povestit cu un preot mexican si un altul spaniol de parca ne cunosteam de mult timp. Foarte de treaba…tot sa traiesti in Gradina Domnului, insa ma tot intreb de unde sunt bani.
Probleme majore in afara rotii din spate nu am avut dar am cam stat in stres pana mi sa rezolvat roata. Acum totul e bine doar cu frigul ma mai lupt, insa cu cat imi e mai greu cu atat vointa creste.
Maine ma indrept spre Taragona-Zaragosa-Madrid, dupa care voi reveni in sudul Spaniei.

Share
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments links could be nofollow free.