Rezumat de jurnal


De la Cirtisoara am plecat la Moreni la o sora ,mi-am reincarcat ,,bateriile,,si destinatia Bucuresti.In capitala am stat cu citiva dintre pasionati de pedale inpreuna cu Ursu pe doua roti[Costi]care m-a ajutat sa ies din Bucuresti venind cu mine citiva km buni.Dupa ce am ajuns la Marius un consatean care inpreuna cu tatal sau Anton lucrau pe un santier a venit o ploaie torentiala care a inundat Bucurestiul.La acesti consateni am avut parte de ospitalitate maxima urmand ca adoua zii sa plec pe la amiaza pentru ca se oprise ploaia si mie imi ardeau calcaile.

Bulgaria am traversat-o repede fara incidente ,nu prea am ce povestii despre Bulgarii deoarece nu m-a marcat nici un eveniment inportant.Mi s-au parut oameni de treaba chear daca culoarea pielii lor e mai inchisa [am nimerit intr-un sat marginal cam dubios]iar traficul nu este atit de aglomerat si soselele foarte bune.

Intrarea in Turcia m-a costat 15 euro ceea ce nu prea mia placut,dar vizitand primul oras Edirne a inceput sa-mi placa aceasta diferenta de culturi.De la o agentie de turism am primit pe gratis hartii si am putut sa ma orientez mai usor.Claxoane …multe dar de salut ,caldura insuportabila apa mereu calda nu-mi permiteam sa cumpar la fiecare 20 km apa rece,ma uitam sa economisesc din orice ca ma astepta un drum lung.Vint din fata ,urcusuri si coborisuri pina in Istambul,cam asta e Turcia .
Am campat pe litoralul Turcesc cu 5 euro unde si a doua zii dupa ce am vizitat putin din Istambul m-am reintors sa ma odihnesc deoarece traficul si caldura ma obosisera.In Istambul am avut noroc cu trei iubitori de pedala care m-au condus si insotit vizitind inpreuna parcul sf.Sofia.
,,Istambulul e foarte frumos dar e mult trafic ,poluare si pe marginea soselei numai plastic,bidoane ,gunoaie toate astea amestecate cu o canicula destul de greu de suportat nu prea iti creaza o imagine placuta.De ce mi-am luat o asa mare sarcina doar pentru a-mi depasii limitele?Vom vedea.,,
In ziua in care m-am odihnit m-am bucurat de plaja ,mare,bere am pregatit mancare speciala si seara am meditat pe plaja incercind sa-mi aduc mai multa liniste in mintea mea si bineinteles sa ma pregatesc phsihologic pentru urmatoarele zile.
Extras din jurnal-joi 13 august-
Cocoase,cocoase si iar cocoase adica urcusuri a fost tot traseul de azi urcusuri de 5-7% fara nici o curba si de lungimi inpresionante .M-au istovit urcusurile de astazi,a fost o zii deosebit de calduroasa cred ca am baut mai mult de 10 litri de apa ,bagajul meu de apa fiind cam 5 litrii pe care-i caram in fiecare zii.
Am trecut in Grecia vineri 14 august unde pentru prima data din aceasta calatorie am avut parte de experiente mai deosebite.,,-Mergind cu o viteza de plimbare am inceput sa filosofez dupa care intr-un fel de meditatie asupra acelui,,aici,,-,,acum,,-m-am simtit fantastic de multumit si eliberat de multe ginduri care-mi dadeau tircoale,.Era pentru prima oara ca reuseam sa cuprind totul intr-un ,,acum,,ceea ce a fost extraordinar deoarece stresul s-a transformat automat in liniste ,oboseala in revigurare,peisajele parca aveau alt aspect decit inaintesi uitindu-ma la ciclocompiuter arata cu mult mai mult decit ma asteptam si culmea ..nu simteam nici o oboseala,,
Peste toate astea dupa un sfert de ceas mi se deschide inaintea mea o imagine foarte frumoasa cu un lac in care in seara aceea m-am scaldat,spalandu-mi si rufele murdare.
In Grecia am cunoscut oameni de treaba Bulgari,romani,un baiat din Banglades-care desii era sarac si-a inpartit pachetul cu mancare primit de la asa zisul patron cu mine ceea ce m-a inpresionat foarte mult.Am vizitat la Edessa un site arhelogic pe traseu o manastire ridicat in cinstea sf.Nicolae
Marti-18 august-Cind esti liber in natura totul are alt gust,alta nuantasi esti atit de aproape de..fericire,ea i-ti amelioreaza durerea acumulata in cursul zilei sau a vietii.
,,Daca nu accepti provocarile extremele,ce vrei de la viata?lincezeala’sau sa copiezi de la altii’?ca sa nu fi tu ci ceilalti?
,,Lupta cu necunoscutul viata chinuita extremele ne calesc corpul si formeaza spiritul pentru o noua etapa [treapta],,.
Macedonia mi-a ramas in inima cu toata splendoarea ei iar ,,trairile,,prezentului au pus anprenta pe fiinta mea mai mult decit pana acum,probabil de aceea pentru mine aceste locuri au avut o insemnatate mare si intalnirea cu doi tineri Cris si Simona cu care am petrecut o seara minunata pe malul unui lac unde am campat .E un loc pe care as recomanda oricui sa o viziteze ,oamenii sunt foarte ospitalieri au ceva special dintre toate popoarele din Balcani.
Tot aici m-am intalnit si cu Stefano si Laura -Italia despre care voi vorbii mai incolo ,ei au fost veriga ca sa ma intalnesc cu ceilalti adica cu tatal ei si cu alti cicloturisti de talie internationala dintre care unul Emilio Rigatti a scris 5 carti despre calatoriile lui cu bicicleta.
Locul recomandat in Macedonia pentru turism e Ohrid cu cele doua lacuri si cu parcul natural.

Albania mi-a dat o palma si un sarut.
Palma -4 tineri au vrut sa ma talhareasca ziua la drumul mare si nu au reusit dupa care m-au urmarit mai mult de o ora fiind urcare ei urcau pe scurtaturii unde planuiau atacul dar i-am vazut si m-am intors oprind o masina si chemand politia.Au coborit repede si s-au retras in sat ,dupa o jumatate de ora mi-am reluat traseul bineinteles urcind in forta o urcare destul de istovitoare si lunga.

A doua zii un autoturism cu nr.de Bucuresti ami vede steagul si ma claxoneaza insistent.Ne-am oprit si am facut cunostinta cu doi tineri o romanca si un…albanez.Oana Pascsi Moren Dakoli.
Moren vorbea foarte bine romaneste,si m-am bucurat sa-icunosc.Am stat la o bere si m-au cinstit cu 25 de euro,bineinteles ficind schimb de emailuri si nr. de tel.In rest Albania e foarte frumoasa in special zona montana.

Share
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments links could be nofollow free.