Rezumat de jurnal Italia-Grecia

Rezumat de jurnal Italia-Grecia (etapa secundară din cea de-a doua parte a expediţiei cicloturistice “Descoperă-te în necunoscut”

Luni 6-12-2011

Încep o etapă secundară din cea de-a doua parte a expediţiei mele după o şedere destul de lungă în Torino. În sfârşit primesc şi impulsul ca să mă urnesc. Două prietene cuunoscute virtual, Andreea şi Luminiţa, românce care locuiesc în Grecia (Atena), cu care după lungi convorbiri ne-am hotărât să ne vedem, ideea era să ne vedem în Torino însa ele mi-au propus să vin la ele în Atena… Şi atunci mi s-a făcut clicul. Bine am zis, dar vin cu bicicleta ca să pedalez pentru sărbători!

Într-un timp scurt mi-am reîmpachetat “casa” şi pe cele trei roţi de am încălacat din nou in şa… ura… ce bucurie pe capul meu. Pe tot traseul am ţinut legatura cu ele prin telefon şi asteptam cu nerabdare ziua când ne vom întâlni în Atena!

Bicicleta foarte încarcată, pusă la punct de prietenul meu din Torino Ovidiu Burghelea (un sportiv şi mecanic de biciclete foarte bun), bicileta aştepta să înghită alţi kilometri din şoselele Europei, iar eu entuziasmat de această poveste cu “Pedalare iarna pentru sărbători” trăiam intens fiecare kilometru străbătut către regiuni mult mai calde decât cele din nordul Italiei.

Timp de 19 zile am pedalat 1703 km grei, foarte grei, datorită “cocoaşelor” (urcuşurilor) pe care le-am înfruntat cu greu dar cu voioşie şi curaj. Unele din acele urcuşuri erau de înclinaţie 13% sau chiar de 15%. M-au rupt, m-au stors din toate încheieturile dar nu mă dădeam bătut, scrâşneam din dinţi şi dădeam totul din mine ca să reuşesc. Dorinţa de a merge mai departe o aveam cu mine şi mă mai înarmasem cu multă voinţă, curaj şi… “nebunie”!

Prin ploi reci de iarnă care ţineau zile în şir, ud, transpirat, prin frig, îngheţ, vânt rece care mâ încerca de multe ori am reuşit şi de data asta să rămân neclintit şi ancorat în a merge mai departe. În acest itinerariu am inclus şi vizite pe la prieteni, consăteni (fam. Duma Bernardin, Claudiu Ciceu, Angela Lohan, Gabriela Francu) dar am mai facut alţi prieteni pe traseu – români care m-au invitat în casa lor şi m-au omenit, cum ar fi Ionut cu Claudia familie din Craiova stabiliţi prin sudul Italiei!

Nu am ocolit Roma. La Coloseum ne-am strâns câţiva români dintre cei mulţi şi am simţit româneşte arătându-le cu drapelul Romaniei o imagine de alt tip de gladiator. Printre ei se numără şi Nicu Moraru -preşedintele Asociaţiei de români Propatria din Roma, Angela Nicoară profesoară a elevilor români din şcolile italiene, Elena Postelnicu (corespondentă Radio România Actualităţi la Roma).

Ajungând la Bari (în sudul Italiei) am trecut în Patra (Grecia) cu feriboatul, iar după 16 ore de navigat pedalam către Atena. Mai aveam în jur de 240 km. Kilometri pe care i-am făcut cu destul de multe dificultăţi de orientare, şosele destul de proaste, vânt ce bătea din faţă, din nou problemele de orientare… toate astea m-au obosit de parcă mersesem mii de kilometri. Ei asta e, dar am ajuns totuşi cu greu dar am ajuns, şi asta într-o zi specială (ziua de Crăciun) – 25 decembrie.

Ultimii km prin Atena i-am facut în spatele maşinii Luminitei care a venit într-un punct iar de acolo către casa ei am mers fiecare cu mijlocul său de trasport.


Iată ceea ce în urmă cu câteva săptamani era de domeniul imaginaţiei acum s-a materializat şi, la fel ca în alte dăţi, au fost oameni de bine care m-au sprijinit, m-au “împins” spre a merge mai departe, acestor români care au pus umărul şi cărora le mulţumesc şi pe această cale, iar gesturile lor le pastrez în inima şi în povestile mele de călătorie!

Mulţumiri:
Prietenelor românce din Atena – Luminiţa Xasterouli şi Andreea Filip.
Surorii mele Ana şi cumnatului meu Răzvan Pascu
Fratelui meu Mihai şi cumnatei Florentina
Măcelariei Istoc (Dumitru şi Ana) din Torino
Fam. Duma Bernardin şi Loredana
Prietenului Claudiu Ciceu
Fam. Francu Cristi şi Gabriela
Angela Lohan
Magazinului cu produse româneşti din Roma-România!
Consătenilor şi familiei Benchea Mihai
FAM. Ciuraru Alois şi Iuliana…
Căt şi celor care mi-au trasmis un gând de bine sau un salut!

Va urma!

Share
This entry was posted in Descoperă-te în necunoscut II, Jurnal and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments links could be nofollow free.