,,Picaturi romanesti ,,la Capul Nord.Etapa-a5-a din a doua parte a expeditiei cicloturistice ,,Descopera-te in necunoscut,,!

Un mic bilant pana acuma in cadrul acestei expeditii cicloturistice ar arata cam asa:
-26 de tari din Europa
-43.000km parcursi pe bicicleta
-343 de zile  pedalate .Expeditie inceputa in anul 2009.
-ETAPE din prima parte -3- in Europa,plus o etapa cu ocolul Romaniei (total 4 etape)
-Etape din a doua parte- 4-!

Urmatoarele etape vor fi facute dupa itinerariul stabilit in ,,ocolul continentului Europa,,adica prin tarile din nord (scandinave)si cele din nord-est (baltice).Dupa o lunga sedere in Londra unde m-am pregatit si reorganizat pentru alte etape  iata ca a sosit si timpul plecarii mele catre un punct geografic deosebit ..Nordkap(Capu-Nord) din Norvegia,unde  doresc sa las o,,picatura romanesca,,prin cantece din folclor interpretate la muzicuta (inclusiv imnul Romaniei),afisarea drapelului tarii Romania  dar si promovarea portului regional romanesc din comunitatea bastinasa Valea Mare (Faraoani)-Bacau!
Toate aceste activitati vor fi repetate la fiecare obiectiv atins cat si pe treseul etapelor.Prin promovarea de valori pe bicicleta doresc sa atrag atentia ca romanii sint frumosi iar tara Romaneasca este o tara frumoasa si unicata in felul ei .Pentru asta am la mine brosuri ,plinate oferite de asociatia de biciclisti din Bucuresti <<Bate saua sa priceapa iapa>>prin contributia la acest proiect de promovare al lui Geo Culda!
Vestimentatia populara si calendarele cu portul polular din comunitatea noastra sint oferite de doamna bibliotecara Farcas Lohan Felicitas si de asociatia caritabila ,,Agneziana,,!

Date tehnice despre traseu nu am ,nu stiu doresc sa pastrez una din formele acestei expeditii ,,Descopera-te in necunoscut,,asadar imprevizibilul si necunoscutul imi vor fi camarazii de drum cum de altfel si vointa ,curajul ,credinta ,ZAMBETUL,optimismul si..speranta  .Cam astea sint indegrientele pe care le voi lua cu mine in traistuta ..restul las pe seama Universului!
Mai am de tranzitat incva 12 tari din nordul si nord-estul Europei  asta in cazul in care nu ma abat din itinerariul stabilit (adica sa intru in Rusia).Iata si lista cu tarile care urmeaza sa le vizitez in urmatoarele etape :

Franta(dar asta nu o pun la numar deoarece am mai trecut pe acolo)Belgia,Olanda,Germania,Danemarca,Suedia,Norvegia,Finlanda,Estonia,Latvia,Belarus,Ukraina ,Moldova !

In limita timpului si posibilitatilor voi incerca sa actualizez prin poze .filmulete ,scris tot ce se poate !

Acuma sint pe ultima suta de metrii cu pregatirile si cu aceste cuvintele va cam salut!

<<De ce sa plangi cind totul rade si soarele rasare iar
De ce sa stai ingandurat ,despica-nd firul in zadar>>

<<Niciodata sa nu dai substanta(gind ,energia,fapta,intentie,)unor evenimente care iti creaza tensiune ,frica sau ceea ce numim rau..alimenteaza-ti fiinta din tine cu soarele din tine ca sa nu aluneci pe o panta gresita>>(A>D).

 

Share
This entry was posted in Planuri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments links could be nofollow free.