Mihai si Irina Tancau, Torino – Italia

Invitat fiind alături de Mirel Magop (românul care a luat lumea la pas) de Luciana Enescu (vicepreşedintele Asociaţiei de români din Torino “Flacăra”) la un eveniment cultural româno-peruan unde ne-am prezentat şi noi călătoriile într-o seară cu spirit românesc şi în acordurile muzicale peruane… am cunoscut aceşti tineri din satul vecin (Valea Seacă – Bacău) – Mihai şi Irina!
Irina soţia lui Mihai făcând toată prezentarea într-o italiană perfectă!
După câteva schimburi de vorbe în care ne-am cunoscut, prietenia s-a instalat între noi. Dar cred că Mihai vorbeşte mult mai detaliat despre întâlnire!

Mihai

“Cine e Anton Duma?
Într-o dimineaţă trec la chioşcul de ziare şi văd ziarul Ora României (ziarul românilor) din Torino. Curios iau ziarul, răsfoiesc paginile şi dau de un articol cu un nume aproape cunoscut pentru că în sat la mine există acest nume  dar nu ştiam cine ar putea fi… citesc articolul despre călătorul băcăuan cu numele cunoscut care a făcut turul Europei şi ocolul României pe bicicletă.
Curiozitatea a devenit mai interesantă dar cum că nu am putut identifica persoana cu numele cunoscut am lăsat-o baltă. Oricum am fost încântat să-l citesc pe acest pelerin pe doua roţi dar totul a rămas aşa  până într-o seară când soţia mea Irina trebuia să prezinte un spectacol organizat de asociaţia română “Flacăra” din Torino unde bineînţeles am fost şi eu invitat.
Doamna Luciana Enescu (vicepreşedintele) asociaţiei a urcat pe scenă şi a început o prezentare despre doi români care poartă steguleţele ţării în diverse moduri, unul  pe jos iar altul pe bicicletă! A urmat momentul când aceşti temerari şi-au povestit din viaţa lor de călători după care am ieşit şi l-am intrebat pe Anton de unde e. Bucuria mea şi a soţiei a fost mare când Anton ne-a mărturisit originea adică dintr-un sat vecin.
Liniştiţi şi bucurosi de întâlnire, la o bere am început să depănăm amintiri din satele natale întrebându-ne unul pe celălalt:
-Pe cutare… cutare îl cunoşti?

“Este foare plăcut să călătoreşti cu bicicleta în lume dar trebuie să ai curaj… curajul de a înfrunta orice obstacol iar ca să porţi un mesaj românesc prin 23 de ţări nu cred că este atât de simplu.
Am observat din discuţiile noastre că Anton are nevoie să fie “împins” de toţi cei care simt româneşte (şi nu numai). Acest ajutor din partea românilor şi mai ales al celor care îl cunosc l-ar ajuta pe Anton să-şi ducă la capăt ceea ce a început (Expediţia lui cicloturistică “Descoperă-te în necunoscut,,. ocolul bătrânului continent Europa şi ocolul altor continente).

Anton este un mesager călător care inspiră aer şi expiră poezie (aşa cum spune un prieten de-al lui, Teo in ziarul biciclistilor din Romania (biketime.ro), este hoinarul care transmite viaţa şi curajul de a merge mai departe.

Noi familia Tancău Mihai, Irina şi Mario suntem mândri că suntem din satul vecin Valea Seacă şi că l-am cunoscut în Torino! Felicitări, mult noroc şi cât mai multe drumuri bune în lume!
-Mitu-

Irina.

“Continuă să visezi, în viaţă eşti cineva, eşti important…
Continuă să visezi şi vei realiza tot ce iţi doresti… ca mine!!!
-Irina Tancau-

Share
This entry was posted in Gânduri ale celor care mă susţin and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments links could be nofollow free.