Întâlnire cu Mirel Magop

Joi 26 aprilie 2012 – În parcul Valentino din Torino m-am reîntâlnit cu un călător român – Mirel Magop, care a făcut un tur impresionant în România (turul fiecarui oraş din ţară).

Acum fiind  plecat de un an prin Europa unde a tranzitat mai multe ţări ajungând şi pe la cercul polar, m-a anunţat că  e în Torino.
Întâlnirea a fost emoţionată, după care la nişte beri româneşti ne-am pus pe povestit. Până să mă reîntâlnesc cu Mirel am dat mai multe telefoane în speranţa că se va găsi cineva care să-l găzduiască… şi am găsit.

Am sunat la doamna Luciana Enescu (vicepreşedinte la Asociaţia “Flacăra” – Torino) care de la serviciu a venit direct la noi… Mulţumiri acestei doamne cu suflet mare care şi-a deschis uşa casei pentru Mirel!


A doua zi împreuna cu Mirel şi Andrei (fost jurnalist la un ziar romanesc de aici) am stat la poveşti despre călătorii fără să uităm de invitaţia lui Ovidiu Burghelea la magazinul său. Bineînţeles că întâlnirea am marcat-o printr-o poza cu drapelul României. Ca de fiecare dată Ovidiu a fost generos oferindu-i lui Mirel o mică sponsorizare.
Pentru seară eram invitaţi de doamna Luciana la un eveniment cultural organizat de asociaţia de români din Torino “Flacara” în colaborare cu o asociaţie din Peru.


O seară cu entuziasm trăit printre conaţionali, unde pe lângă activităţile de dans, muzică, cântece, modă – doamna Luciana a ţinut să ne prezinte publicului deschizând prezentarea noastră cu câteva versuri:

“Doi români se întâlniră
Şi între ei se sfăturiră
Să ia lumea-n lung şi lat
Pe jos şi la… pedalat”

Cu aceste versuri doamna vicepreşedinte a Asociaţiei “Flacăra” – Enescu Luciana ne-a prezentat publicului. Bineînţeles a urmat pentru fiecare o descriere a activităţilor noastre de “hoinari”… după care fiecare dintre noi am luat cuvântul prin “picături din călătorii”.

Mulţumim acestei doamne minunate pentru seara deosebită cât şi pentru faptul că a deschis uşa casei spre a găzdui un călător român.

Share
This entry was posted in Descoperă-te în necunoscut II, Jurnal and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments links could be nofollow free.