File de jurnal – ziua 36, Slovenia

Ziua 36 – 22 August 2011M-am luat dupa indicatiile unei barmanite ca sa scurtez cica din drum si… ohooo ce ma asteapta… o urcare cu inclinatie de 17% tare de tot… nu dau sa ma intorc insa dorinta de depasire al limitelor isi spune cuvintul si ma inham… haha… dupa cateva sute de metri sunt stors din toate incheieturile.

Trag de coarnele bicicletei ca disperatul insa nu stiu de ce… la naiba… trebuie sa urc! Si l-am urcat cam 600-700 metri lungime dar o urcare intinsa fara curbe si foarte foarte grea. Asta e mi-a trebuit scurtaturi. Am scurtat din drum dar si efortul depus… ehe cine stie intelege.

Slovenia am traversat-o repede Pe aceasta ruta e putin de mers in aceasta tara. Totusi m-am oprit la un local unde se serveau produse naturale si m-am aruncat la o felie din purcelul care se invartea la rotisor si stiti de ce?? pentru ca trecind pe acolo, stors de energie, purcelusul care se rostogolea mi-a facut cu ochiul.


O bere de casa (un fel de zeama a doua de vin de tara) cica renumita… hm poate, dar mie mu mi-a zis mai nimic poate de renumita berea lor de casa la pret (2,50)euro halba.

La vama dintre Croatia si Slovenia o familie de italieni care se intorceau din vacanta m-au racorit din mers cu un energizant, o sticla de cola si apa… toate reci. Era o caldura insuportabila, iar gestul italienilor mi-a prins bine.

Despre peisajele Slovenia se poate vorbi mult… curatenie, iarba verde peste tot, de soselele nu mai zic iar disciplina de pe traseu… nu claxoane, nu injuraturi, ci pur si simplu respect fata de biciclist. Nu vreau prea multe comparatii sa fac dar una parca tot ma gadila… cum acesti soferi pot fi asa… si altii de exemplu de la noi… pur si simplu nu, “nene nu” ?!

Share
This entry was posted in Descoperă-te în necunoscut II, Jurnal and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to File de jurnal – ziua 36, Slovenia

 1. Dejan says:

  Zdravo Anton!

  Ako se prisječaš, sreli smo se u nekom restoranu blizu Beograda prošli mesec. Vidim, da ti ide vrlo dobro na putovanju i da si obišao i našu zemljo. Nadam se da si se dobro proveo!?

  Puno sreče i dalje i puno pozdrava od Slovenaca, biciklista!
  Dejan

 2. ANTON says:

  Zdravo Dejianee…kako da ne posletim brate…ehe znas da dobro sam poslo svud i mie bilo vrlo doobro u Sarbiu ..
  Poszdav svima …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments links could be nofollow free.