File de jurnal – Curier municipal pe bicicletă.

În cursul expediţiei am acceptat un rol special. Acela de curier municipal pe bicicletă.
Dar să vă povestesc despre ce e vorba:

Ajuns în regiunea Udine am poposit pentru a treia oară în sătucul Ruda, la familia De Cort, unde, ca de fiecare dată Giuliano, împreună cu cele două prea-frumoase fete ale sale Laura şi Stefania m-au aşteptat cu braţele deschise.


În cursul discuţiilor şi poveştilor cu Giuliano, acestuia i-a venit o idee interesantă şi anume să duc un mesaj din partea comunei Comune Di Villa Vicentina (care cuprinde şi satul Ruda) în Franţa, pe coasta de Est, la vreo 450km de Paris, într-un orăşel numit Colpo, cu care Comune Di Villa Vicentina este înfrăţită.

Am vorbit pe această temă, ne-am făcut şi nişte poze… acuma să vedem cum va evolua şi acest proiect. Eu sunt mândru că s-au gândit la mine pentru a face acest lucru. Rămâne şi să vedem în ce va consta acest mesaj şi cum se va încadra în expediţia mea. În acest moment, după ce am vorbit la primărie, unde ideea a fost primită cu bucurie şi aprobată, aşadar, în următoarea etapă voi fi şi mesager.

Ceea ce ştiu cu siguranţă este că mesajul va cuprinde un salut din partea celor din Italia şi un salut din partea corului vânătoresc în cadrul căruia Giuliano cântă.

Mesajul va cuprinde un salut din partea celor din Italia din aceea comuna şi un alt salut din partea corului vanatoresc unde Giuliano cântă. Vreau să vă spun că am ascultat o repetiţie a acestui cor format numai din bărbaţi şi am rămas impresionat. Pur şi simplu ţi se face pielea ca de găină de emoţie dacă-i asculţi – vibraţii sonore din vocea umană care are o formă cu o rezonanţă impresionantă.
E muzică muncită, nu gluma. Din câte ştiu, au fost şi în România cu ansamblul acestui cor… Mai nou, au cântat la Vatican pentru Papă. Dar au avut şi multe alte concerte… şi vor mai avea.

Ce m-a impresionat însă este faptul că, din ceea ce mi-a povestit Giuliano, sunt multe asemănări cu ceea ce fac eu prin călătoriile mele: aceea parte mistică făcută cu suflet şi pasiune.

Îmi place iniţiativa lui Giuliano şi sper ca pe pe viitor să mai pot face asemenea drumuri de mesager. E o idee şi pentru România.

Ce ziceţi?

Share
This entry was posted in Descoperă-te în necunoscut II, Jurnal and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to File de jurnal – Curier municipal pe bicicletă.

  1. Chelstone says:

    ”Îmi place iniţiativa lui Giuliano şi sper ca pe pe viitor să mai pot face asemenea drumuri de mesager. E o idee şi pentru România.

    Ce ziceţi?”

    Eu zic ca esti un mesager a unei parti din Romania. Ce este cel mai important este ca esti un sol de pace. Multe actiuni ale romanilor din strainatate transmit semnale (mesaje) doar ca nu toate au ceva pur in ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments links could be nofollow free.